Festival dokumentarnog rock filma u dvorcu Normann-Prandau u Valpovu

   Udruga Revolušn vas poziva na prvi filmski festival u dvorcu Prandau-Normann u Valpovu, 17. i 18.kolovoza 2012. godine u sklopu Valpovačkog turističkog ljeta.

Prikazat će se šest domaćih i stranih glazbenih dokumentaraca i tri amaterska videa čiji autori dolaze iz Valpova. Uz video projekcije će se održati i jedna VJ radionica te dva glazbena nastupa Revolt DJ-s kolektiva.

Program DORF-a 2012 u Valpovu:

Petak, 17. kolovoza 2012. 

18:00 – 20:00 h – Projekcija amaterskih filmova @ Dvorac Prandau-Normann (Kula)

20:30 – 21:20 h – Kad muzičari šokiraju (Hrvatska)
Dinamičan kolaž od 14 priloga u maniri inozemnih glazbenih TV stanica (VH1), s prikazom 14 najneobičnijih autora i njihovih provokativnih poteza kojima su šokirali javnost (od Satana Panonskog preko Siniše Vuce i Dine Dvornika ili Zabranjenog Pušenja pa do LET 3). Radi se o festivalskoj verziji inače dvodijelne serije o najbizarnijim događajima iz novije hrvatske pop rock povijesti, razigranog vizualnog ritma i uzbudljive radnje.

21:30 – 22: 40 h – NSK – Noise Slawonische Kunst
Dokumentirana priča o angažmanu osječkih muzičara, koji su za vrijeme Domovinskog rata bili u Osijeku, snimili album i pružili otpor na svoj način, pod imenom Noise Slawonische Kunst. Sjajan dokument o osječkoj sceni, prikaz 1991. u Osijeku, ratnog ludila i otpora, na koji svi možemo biti ponosni.

23:00 – 24:00 h – Superstonic sound: The rebel dread (HR titl)
Nakon toliko sjajnih filmova, Don Letts je zaslužio jedan ovakav prikaz. 2008. je bio naš dragi gost i ovo je prilika da se prisjetimo još jednom zabavnog druženja svelikanom. Sad je još počeo ponovo i svirati, a mi ćemo ga pratiti i pozvati uskoro opet. Saznajte više o čovjeku koji je toliko zadužio britanski punk, reggae, dub, pop.

24:00 – 01:00 h – Live DJ set by MEFA (Revolt DJs, Slavionia Vibes Syndicate)

Subota, 18. kolovoza 2012. 

18:00 – 19:30 h – Radionica VJ-inga by Emanuel Miličević

20:30h – 21:00h – Di smo mi to? (Hrvatska)
Dokumentarni prikaz odlaska vinkovačke grupe Septica u Zagreb na dodjelu nagrada Zlatna koogla 2005 – prati ekipu od vinkovačkog kolodvora, samog koncerta u KSETu, pa sve do povratka u Vinkovce. Ovo je prvi filmski uradak kultnog strip-crtača Dubravka Matakovića, nadamo se ne i posljednji. Česta gostovanja Septice u kultnom KSET-u imala su posebnu atmosferu i to je vidljivo u ovom filmu.

21:10 – 22:00 h – Sevdah o rodama
Edo Maajka je dobio dokumentarac, na vrijeme i još u produkciji HTV. Silvio je odradio dobar posao i uhvatio Edu vještinom iskusnog autora, a rezultat je odličan film, o jednom od najznačajnijih hip-hop autora sa ovih prostora, o kojem vjerojatno svi sve znate. HTV ovim filmom, nadamo se, nastavlja snimanje filmova o autorima koji su obilježili našu Pop Kulturu i čija diskografija s punim pravom zaslužuje ovakve dokumente.

22:15 – 22:45 – Oči u magli (Hrvatska)
Film o Zdenku Franjiću, legendarnom osnivaču nezavisne diskografske kuće Slušaj Najglasnije, o njemu govore suradnici i novinari, te sam Franjić prolazi biografski kroz detalje fascinantne karijere. Nakon njegovog pojavljivanja diskografska industrija nije ostala ista, a bandovi kao Majke, Humpers ili Satan Panonski ostvarili su blistave karijere. Zdenko danas vodi etiketu i nastavlja cijelu priču u svom stilu, nezaustavljivo otkriva nepoznate bisere koji čine našu underground glazbenu scenu vitalnom i uzbudljivom. U filmu su korištene brojne ekskluzivne fotografije i bootleg snimci koji do sada nisu viđeni.

23:00h– 01:00 h – Cinematic DJ set by MAX (Suppadupa Grooves, Level 2 Break)

Comments are closed.